Walking Together

[Excerpt Taken From the Event Coordinator's Guide]

FAQ5

WHAT ARE THE EVENT REQUIREMENTS?

- Event Coordinator volunteer
- Walking Together DVD or Digital Download (includes digital Event Coordinator's Guide, Breakout Sessions Leader's Guide, and Promotional Materials)
- A/V equipment to show presentation
- 1 Participant Workbook per attendee
- 1 Large meeting room (seats all attendees)
- 1 Additional meeting room for breakout sessions with moms/mentors in main room and daughters/young women in another room
- Support Team (suggest 6 co-leaders and 8-10 volunteers)

WHAT MAKES THIS EVENT UNIQUE?

Breakout sessions - Participants interact within peer groups and later as mother/daughter or mentor/mentee. In the final breakout session, participants are guided through conflict resolution biblically through confession, repentance, extending/receiving forgiveness, and a commitment to walk together in Christ. (*Theological terms are clearly defined*)

Follow up discipleship by offering additional Healing Hearts resources through distribution of our small group brochure and First Love promo cards, collecting First Love response cards, and showing First Love promo video. (For more info. contact: youthministries@healinghearts.org)

WHO IS THIS EVENT FOR?

Women of all ages and stages in life. While this event specifically applies biblical truth regarding the mother/daughter relationship, each attendee will benefit from discovering God's truth regarding relationships in general.

WHAT IS THE ESTIMATED COST OF AN EVENT?

While we cannot estimate a total cost since each church/organization customizes the event to meet their needs, the cost of our materials can be estimated as follows:

# of participants	Cost of Materials	Total + S&H
20 people	\$99 for (1) DVD + (20) participant workbooks	\$99.00
Each additional 10 people	\$1.99/ (1) participant workbook	\$19.90

^{*}Example: Hosting an event for 100 people would cost approximately \$260 for materials.

HOW CAN WE BEST USE THESE MATERIALS?

We suggest 3 options for using the Walking Together Video Curriculum.

OPTION #1 - Saturday - One Day Conference Event (Sample Schedule)

9:00 a.m 9:10 a.m.	(10 min)	Volunteer Meeting/Prayer for Event
9:10 a.m 9:30 a.m.	(20 min)	Check In
9:30 a.m 9:35 a.m.	(5 min)	Welcome and Announcements
9:35 a.m 9:45 a.m.	(10 min)	Worship in song
9:45 a.m 10:05 a.m.	(20 min)	Testimonials Video Session
10:05 a.m 10:10 a.m.	(5 min)	Transition to mixed breakout groups
10:10 a.m 10:25 a.m.	(15 min)	Testimonials Discussion/Prayer Tool
10:25 a.m 10:30 a.m.	(5 min)	Transition back to main session
10:30 a.m 10:50 a.m.	(20 min)	Walking Together - Intro. Video Session
10:50 a.m 10:55 a.m.	(5 min)	Transition to breakout rooms
10:55 a.m 11:15 a.m.	(20 min)	Breakout Session (adults & teens separate)
11:15 a.m 11:25 a.m.	(10 min)	Break & daughters move back to auditorium
11:25 a.m 11:45 a.m.	(20 min)	Walking in Faith, Not Fear Video Session
11:45 a.m 11:50 a.m.	(5 min)	Transition to breakout rooms
11:50 a.m 12:20 p.m.	(30 min)	Breakout Session (adults & teens separate)
12:20 p.m 1:30 p.m.	(70 min)	Lunch off-site [Reduce to 40 min. if lunch is on-site]
1:30 p.m 1:35 p.m.	(5 min)	Play Bonus Video - First Love Promo
1:35 p.m 1:45 p.m.	(10 min)	Worship in song; prayer
1:45 p.m 2:05 p.m.	(20 min)	Walking in Peace, Not Anger Video Session
2:05 p.m 2:25 p.m.	(20 min)	Breakout Session (adults & teens together)
2:25 p.m 2:35 pm.	(10 min)	Break
2:35 p.m 2:50 p.m.	(15 min)	Walking in Grace, Not Perfection Video Session
2:50 p.m 3:15 p.m.	(25 min)	Breakout Session (adults & teens together)
3:15 p.m 3:30 p.m.	(15 min)	Closing worship song/Closing statements

OPTION #2 - Weekend Retreat Event (Sample Schedule)

Friday Evening:

6:00 p.m 7:00 p.m.	(60 min)	Arrival, Check in, Welcome and Dinner
7:00 p.m 7:05 p.m.	(5 min)	Announcements and opening prayer
7:10 p.m 7:30 p.m.	(20 min)	Ice-breaker (optional)
7:30 p.m 7:45 p.m.	(15 min)	Worship in song
7:45 p.m 8:05 p.m.	(20 min)	Testimonials Video Session
8:05 p.m 8:20 p.m.	(15 min)	Testimonials Discussion/Prayer Tool
8:20 p.m 8:30 p.m.	(10 min)	Break
8:30 p.m 8:50 p.m.	(20 min)	Walking Together - Intro. Video Session
8:55 p.m 9:00 p.m.	(5 min)	Transition to breakout rooms
9:00 p.m 9:20 p.m.	(20 min)	Breakout Session (adults & teens separate)
9:20 p.m 9:30 p.m.	(10 min)	Closing worship
Saturday:	(CO :)	Dural fact /Classa va
8:00 a.m 9:00 a.m.	(60 min)	Breakfast/Clean up
9:00 a.m 9:45 a.m.	(45 min)	Morning Activity (optional)
9:45 a.m 10:00 a.m.	(15 min)	Opening prayer; worship in song
10:00 a.m 10:20 a.m.	(20 min)	Walking in Faith, Not Fear Video Session
10:20 a.m 10:25 a.m.	(5 min)	Transition to breakout rooms
10:25 a.m 10:55 a.m.	(30 min)	Breakout Session (adults & teens separate)
10:55 a.m 11:00 a.m.	(5 min)	Transition to main auditorium
11:00 a.m 11:20 a.m.	(20 min)	Walking in Peace, Not Anger Video Session
11:20 a.m 11:45 a.m.	(25 min)	Breakout Session (adults & teens together)
11:45 a.m 12:15 p.m.	(30 min)	Lunch
12:15 p.m 1:00 p.m.	(45 min)	Afternoon Activity (optional)
1:00 p.m 1:15 p.m.	(15 min)	Play First Love Promo Video; Worship in song; prayer
1:15 p.m 1:30 p.m.	(15 min)	Walking in Grace, Not Perfection Video Session

Worship in song

Breakout Session (adults & teens together)

Closing statements; closing prayer

(20 min)

(5 min)

(5 min)

1:30 p.m. - 1:50 p.m.

1:50 p.m. - 1:55 p.m.

1:55 p.m. - 2:00 p.m.

OPTION #3 - Weekly Small Group Meeting - 5 weeks (Sample Schedule)

Each weekly session lasts appx. 50 min.

- Week 1 Testimonials Video & Breakout Discussion
- Week 2 Walking Together Intro. Video, Breakout Discussion, & First Love Promo Video
- Week 3 Walking in Faith, Not Fear Video, Breakout Discussion, & First Love Testimonies Video
- Week 4 Walking in Peace, Not Anger Video & Breakout Discussion
- Week 5 Walking in Grace, Not Perfection Video & Breakout Discussion